Välkommen till The Pink

… en vital samverkansplats innanför den anrika Scharinska Villans* väggar. Här har vi skapat en plats där era idéer och innovationer kan ta form, växa och konkretiseras för att lösa framtidens utmaningar och problem.

* Scharinska Villan är det rosa sekelskifteshuset på Storgatan 65, mittemot Döbelns park i Umeå, Sverige. Scharinska villan ritades av arkitekten Ragnar Östberg och byggdes 1904-1905 som familjehem åt Egil Unander-Scharin, ägare av Sliperiet i Umeå. Härifrån skötte han även sitt bolag AB Scharins Söner.

Tillsammans formar vi framtiden

The Pink's är en samverkansplats med en tvist! Och vi* har en hög ambition, att skapa en av landets ledande platser för hållbar samhällsomvandling (Sustainable Societal Transformation). Därför har vi byggt upp utrymmen för skapande, för samtal och dialog, för prototypande och forskande och sedan fyllt dessa med människor vars kompetens och livshistorier har en stor bred och variation – här finns redan designers, ingenjörer, entreprenörer, datasnillen och innovatörer från Sverige, England, Holland, Italien, Venezuela, Frankrike, .

* Vi är RISE – Research institutes of Sweden – ett statligt bolag och Europas näst största forskningsinstitut. Initativtagare är Umeå-enheten RISE interactive, en forskningsenhet med interaktiv design och samhällsförändring i fokus.

Bli en del av The Pink

För att bli en del av The Pink behöver du ett medlemskap; men det är öppet för alla att gå med! The Pink är mer än delade arbetsytor, det är också ett socialt nätverk för samarbete och innovation. Med våra lättare medlemskap blir du en del av det nätverket, men får även tillgång till att hyra våra lokaler. För våra tyngre medlemskap erbjuder vi flex-platser för individer och företag, rum för prototypande, en träverkstad, en ljudstudio, en 3D-printverkstad ett kökslabratorium och vackra presentations och konferensytor.

Our memberships

I Stråklastarljuset

Do you want to know what is hot and happening in The Pink? Here you will find some upcoming events and projects that are happening here now!

Det händer alltid en massa i The Pink. Här listas kommande händelser och spännande projekt.

Se vår kalender

Jobba

Vi som är The Pink gillar HÅRT JOBB. Men arbete ska inte kännas obehagligt, trist eller meningslöst. Låt oss göra av med allt det och skapa en arbetsplats för lust, experimenterande och fantastiska resultat! Häng på! Vi har gott, hett kaffe och sköna hängytor när du behöver en rast.

Möt

Kärnan i The Pink är interaktionen mellan människor. Oavsett om du sees på tu man hand, med ditt team eller håller en konferens inför 80 personer har Scharinska Villan stiliga rum som inspirerar och skapar en positiv och engagerande atmosfär.

Underskatta inte vikten av att befinna sig i en bra miljö, ett bra rum med rätt atmosfär när du försöker göra dig hörd, när du ska tala inför en publik och nå ut med ditt budskap. Att stå upp i Spanska salen, med sitt vackra mönstrade kakel gör att vem som helst känner sig viktig. För små samtal och presentationer har vi många vackra konferensrum i Scharins gamla familjehem.

Tala

What we all want is to make things right? Here at The Pink we have a toolbox of labs which you hardly will find in a normal co-op space: PrototypingLab, SoundStudio, 3DprintLab, KitchenLab, Woodworkshop … what are you waiting for? Come throw your ideas at them and make some great stuff!

Skapa